top of page

mr. Roelfina Lesage

Achtergrond

Na het behalen van haar VWO-diploma volgde mr. Roelfina Lesage opleidingen in management, 

salarisadministratie en personeelszaken. Vervolgens heeft ze de studie Nederlands Recht afgerond.

Vanaf 1996 werkte Roelfina als personeelsadviseur, salarisadministrateur en jurist bij diverse bedrijven in het binnen- en buitenland. Naast een schat aan werkervaring ontwikkelde ze tegelijkertijd een breed blikveld en een groot inlevingsvermogen.

Ervaring

In 2006 startte zij haar eigen bureau (Bureau Lesage) waarbij zij zich naast arbeidsrecht, met name richtte op het personen- en familierecht. Zij ontwikkelde zich hierbij van nature ook in de richting van mediation. Als mediator treedt zij op in alle voorkomende zaken. De activiteiten van Bureau Lesage zijn begin 2012 opgegaan in RR juristen & mediators.

MfN register

Mr. Roelfina Lesage is opgenomen in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN, voorheen NMI)). Dit betekent dat zij werkt volgens de Gedragsregels voor MfN registermediators en valt onder de MfN Klachtenregeling en onafhankelijk Tuchtrecht. De titel MfN registermediator is een beschermde titel. Alleen registermediators die zijn erkend door het MfN en voldoen aan de gestelde eisen mogen deze titel gebruiken. Daarnaast is Roelfina gespecialiseerd MfN register familiemediator, arbeidsmediator en geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat u bij haar terecht kunt voor gesubsidieerde zaken. 

Lidmaatschappen 

Mr. Roelfina Lesage is lid van de Nederlandse Vereniging van Familiemediators (mfam), de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN), de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) en van het Zwols Juridisch Genootschap. Zij is partner van de Merlijn Advies Groep.

Nevenfuncties

Mr. Roelfina Lesage is tevens Rechtbankmediator bij de rechtbank Overijssel, locaties Zwolle en Almelo en werkt op doorverwijzing van het Juridisch Loket. Naast haar werkzaamheden als mediator verzorgt zij voor de Merlijn Groep de basisopleiding tot MfN-registermediator, de geaccrediteerde specialisatieopleiding Familiemediation en is zij assessor bij Intop. Intop is de organisatie die de examens verzorgt die iedere mediator met succes moet afleggen om opgenomen te kunnen worden in het MfN register.

Aangesloten bij:

bottom of page